Matematik

Logaritmetegn

27. januar 2009 af JL1992 (Slettet)

Omskriv dette så der kun er et logaritmetegn:
a) log(a)+log(2a)-log(b)
b) log(7)+log(a)-log(28/a)

Ex:
log(a)+log(b)-log(c)
log(a*b)-log(c)
log(a*b/c)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nogle forslag selv? =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2009 af mathon

a)
log(a)+log(2a)-log(b) = log(a*(2a)) - log(b) = log(2a2) - log(b) = log(2a2/b)

................

øvrige hjælpere
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=633380


Svar #3
27. januar 2009 af JL1992 (Slettet)

Er dette korrekt?

PROBLEM A:
log (a) + log (2a) - log (b)
log (a * 2a) - log (b)
log (2a²/b)

PROBLEM B:
log (7) + log (a) - log (28/a)
log (7a) - log (28/a)
log (7a/(28/a))
log (7a * a/28)
log (7a²/28)
log (a²/4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: De er vist begge korrekte. =)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2009 af mathon

JA!!!  :-)


Skriv et svar til: Logaritmetegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.