Matematik

Andengradslingning:s

28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

I en klasse skal eleverne løse en andengradsligning med koefficienterne a=2 b= -5, dvs. ligningen 2x2-5x +c = 0, og ligningen skal have x= 4 som den ene løsning. Hvilken værdi skal c have?

En der kan starte mig lidt igang.


Svar #1
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

håber virkelig at i kan hjælpe. er mega loost.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af Danielras (Slettet)

At x=4 er løsning vil jo bare sige at:

2*42-5*4 +c = 0

Så det er blot at isolere c af ovenstående.


Svar #3
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

#2
 

Har lige prøvet at regne den ud, og jeg fik: c= 12...

kan det passe?:s


Svar #4
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

nej c= 12 passer sgu hellere ikke:)

når jeg regner, så kan den ikke løses.


Svar #5
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Så det er blot at isolere c af ovenstående.
kan du forklare det???


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2009 af Danielras (Slettet)

2*42-5*4 +c = 0

32 - 20 +c = 0

12 + c = 0

c = -12


Svar #7
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Fik jeg også, men men. der står at x= 4 er den ene løsning..

hvordan finder man den næst.e


Svar #8
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

SÅDAN MAN:D

Så er den løst

tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Skal du jo ikke finde. Du skal blot bestemme c således at ligningen har x=4 som den ene løsning. Hvis du gerne vil finde den anden løsning er det jo bare at bruge den sædvanlige løsningsformel hvor du nu har andengradsligningen:

2x2-5x-12 = 0


Svar #10
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Håber du kan hjælpe mig med den her opgave, i samme katogogeri.

Bestem c, når 1 er rod i 2x2-3x+c= 0. Bestem derefter den anden rod.


Svar #11
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

skal man så ikke lave den på samme måde som den jeg lige lavede?


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Jo


Svar #13
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

lol har fundet ud af det:)


Svar #14
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

men tak igen:)


Svar #15
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

omg, har allerede problemer igen..

bestem b, når -2 er rod i -4x2+bx+24= 0. Bestem derefter den anden rod.

jeg sætter -2 på x's plads., men hvordan skal jeg sætte den ind ved bx?:s


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. januar 2009 af Danielras (Slettet)

-4x2 + bx + 24= 0

-4*(-2)2 - 2b + 24= 0

8 - 2b = 0

2b = 8

b = 8/2 = 4


Svar #17
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

bestem a, når -2 er rod i ligningen ax2+7x+14=0, og løs ligningen..

jeg vil lave den på den her måde.

a*-2*-2+7*-2+14= -4a+-14+14= -4a

hvor er det jeg lvaver fejlen henne?


Svar #18
28. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

sad


Skriv et svar til: Andengradslingning:s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.