Matematik

Polynomiumsbrøker ?

28. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Opgaven lyder:

Bestem vha. reglerne for vandrette, skrå og lodrette asymptoter, hvilken slags asymptoter følgende polynomiumsbrøker har - og angiv dem.

f1(x)= 2-2x / -4x-3

f2(x)= x3+2 / x-1

Håber det var brugbart, på forhånd tak :-)

Opgave er vedlagt som pdf-fil..

Vedhæftet fil: mat AFL redi.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

f1(x)= 2-2x / -4x-3

Prøv at sætte x uden for parantes

f1(x)=(x/x)((2/x-2)/(-4-3/x))

f1(x)=1((2/x-2)/(-4-3/x)) så lader vi x gå mod uendelig og får derefter

limx→∞((2/x-2)/(-4-3/x))=(0-2)/(-4-0)=-2/-4=½

Ligeså kan man rimelig let uden krumspring se at f1(x) også nærmer sig ½, når x går mod -∞


Svar #2
29. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

oka, mange tak.

Meget detaljeret gennemgang.


Skriv et svar til: Polynomiumsbrøker ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.