Matematik

Differentialregning

29. januar 2009 af Weberen (Slettet)

Opgave 1.

Undersøg om funktionen f(x)=x•e-x-x er løsning til differentialligningen:

dy/dx=e-x-x-1-y

Vil være en stor hjælp hvis nogen kunne sige enten hvordan man gør det i TI eller manuelt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af ibibib (Slettet)

indsæt f '(x) i stedet for dy/dx og f(x) i stedet for y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2009 af mathon

f '(x) = 1*e-x + (x(-e-x)) - 1 = e-x - x*e-x - 1

                                                                y
f '(x) = e-x - x - x*e-x + x - 1  =  e-x - x - (x*e-x - x) - 1  =  e-x - x - y - 1  =

e-x - x - 1 - y


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.