Matematik

Isoler.

31. januar 2009 af Einsteinette (Slettet)

Jeg har to opgaver, hvor jeg skal isolere, som dog volder mig problemer :/..

Isoler x i formlen:
A = B (1+x)n

Isoler k0 i formlen:
Kn = K0 (1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Isomorphician

A = B(1+x)n <=>

A/B = (1+x)n <=>

log(A/B) = n*log(1+x) ....fortsæt selv

.....

Kn = K0(1+r)n <=>

Kn/((1+r)n) = K0


Svar #2
31. januar 2009 af Einsteinette (Slettet)

log(A/B) = n*log(1+x) <=>
log(A/B)/n =log(1+x)  <=>
log(A/B)/n = log1+logx <=>
x = log(A/B)/n*log1?
 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2009 af Isomorphician

Det må du undskylde, jeg kiggede forkert i opgaven. Det var jo x der skulle isoleres, og ikke n.

A = B(1+x)n <=>

A/B = (1+x)n <=>

n√(A/B) = 1 + x...


Svar #4
31. januar 2009 af Einsteinette (Slettet)

Det giver mening :)..
Mange tak...


Skriv et svar til: Isoler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.