Matematik

til imorgen

31. januar 2009 af mosa-aka (Slettet)

en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i populationen til tiden t(målt i døgn). Den hastighed, hvormed N(t) vokser til tiden t, er lig med g(N), hvor g er en lineær funktion af N.

Det oplyses at g(0,1*10^5)=1,8*10^4 og
g(10^5)=3,0*10^3

Vil meget gerne have hjælp til disse to spørgsmål, meget gerne med forklaring også.

Bestem antallet af individer i populationen til det tidspunkt hvor væksthastigheden er 1,3*10^3 individer pr. døgn.

Opstil en differentialligning som N må tilfredsstille..


tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vi får oplyst, at dN(t)/dt = g(t), så kunne vi jo gætte på, at N(t)=c*ek*t <=> g(t)=c*k*êk*t. Så stopper du oplysningerne ind i udtrykket og får to ligninger med to ubekendte nemlig c og k, Dem bestemmer du. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

N'(t) = a*N(t) + b, hvor a og b kan findes af ligningerne

0,1*105*a + b = 1,8*10og  105*a + b = 3,0*103


Svar #3
01. februar 2009 af mosa-aka (Slettet)

tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: til imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.