Matematik

Hjælp med trekantsberegning

31. januar 2009 af jegernyher (Slettet)

Hej

jeg er gået i stå ved dette spørgsmål: "AC og BC er de to lige lange sider i en ligebenet trekant ABC, mens AB er to enheder længere end BC, i opgaven skal du finde ud af hvad a er, når vinklen C er 90 grader."

Mit eget bud er at bruge en cos. relation måske, men jeg er ikke sikker så det ville være rigtig rart med lidt hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Pythagoras. Side længderne er x, x og x+2


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2009 af Isomorphician

Hint: Udnyt at trekanten er retvinklet.


Svar #3
31. januar 2009 af jegernyher (Slettet)

Så jeg skal ikke regne i tal, men bare bruge formlen nedenunder hvor a & b har samme længde mens c er to enheder længere ?
a2 + b2 = c2 ⇔ a2 = c2 - b2

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2009 af Isomorphician

Som i #1:

Sæt a = x, b = x, og c = (x+2)


Svar #5
31. januar 2009 af jegernyher (Slettet)

Ok, jeg isolerer a i det nedenunder, og så er det bare det? ;)

a2 = (x+2)2 - b2
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Pythagoras.doc

Svar #7
31. januar 2009 af jegernyher (Slettet)

filen vil ikke åbnes.


Svar #8
31. januar 2009 af jegernyher (Slettet)

nu ville den, tak ska' du ha'!!


Skriv et svar til: Hjælp med trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.