Matematik

Binomialfordeling

01. februar 2009 af nej12 (Slettet)

 Opgave 5009:

Vi antager at der for at få et forslag vedtaget i en bestemt type forsamling kræves at 2/3 af forsamlingen får ind for forsalget. Antag nu at alle medlemmer i forsamlingen afgør sagen ved at slå plat og krone.

a) Bestem sandsynligheden for at få vedtaget forslag, hvis forsamlingen består af 12 personer 

Jeg har prøvet at udregne dette mange gange snart og det giver ikke det rigtige tal..

Jeg har brugt modellen 

 K(n,r)*p^r*(1-p)^n-r

hvor jeg har antaget at:    n = 12  ,   r=  8 ( da 2/3 af 12 giver 8) og at sandsynligheden p= 0,5 ( da det er plat og krone)

Hvis dette indsættes i modellen får jeg 0,12 og det skal give 0,194...

Hjælp"!!!!!!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af peter lind

Dette giver sandsynligheden for at du får netop 8. Forslaget bliver også vedtaget hvis 9, 10, 11 eller 12 stemmer for.


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.