Matematik

Isolering af logaritme

03. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at isolere a;

25 = a^85


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Duffy

Opløft til 1/85 på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
03. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

altså 25^1/85 = a^1/85 ?


Svar #3
03. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

men skal man da ikke sige;

25 = a^85

ln (25) = 85 * ln (a)

også var det at jeg gik blank..


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2009 af bixed (Slettet)

det modsatte af at opløfte noget i n er at tage den n'te rod, så her må løsningen være at tage den 85. rod på begge sider. Altså er a = den 85. rod af 25 svarende til a1/85


Svar #5
03. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

ja, men kan stadig ikke forstå hvad a er ? !

derfor synes jeg at det ville være nemmere at tage ln, og derefter isolere a..

men bliver a ikke a = 85√25 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2009 af Duffy

25^1/85 = (a^85)^(1/85) = a 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Det er rigtigt, at hvis 25 = a85, så er ln(25) = 85*ln(a), hvis a > 0. Men dermed er a ikke mere isoleret end før.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2009 af Duffy

Jeg vil da gerne gentage mig selv:

a = 25(1/85)  = 1,0385953002659821463516652772699 


Skriv et svar til: Isolering af logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.