Matematik

Haster

04. februar 2009 af charlottebi (Slettet)

Heej allesammen:)

Jeg skal bestemme følgende ubestemte integrale: x*sin(x)

Håber der er nogle som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af mathon

∫x*sin(x)dx = x(-cos(x) - ∫(-cos(x)*1dx = -xcos(x) + ∫cos(x)dx = -xcos(x) + sin(x) + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2009 af piper (Slettet)

Den kan du klare med partiel/delvis integration. Formlen skal bare slås op.


Svar #3
04. februar 2009 af charlottebi (Slettet)

Mange tak for svarene:)


Svar #4
04. februar 2009 af charlottebi (Slettet)

Til piper

Du kan tilvældigvis ikke skrive til mig, eller skrive hvor jeg kan finde den henne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2009 af piper (Slettet)

Jeg fandt dokumentet

www.jyttemelin.dk/Partiel%20integration%20-%20bevis%20herfor.doc

Her står den i hvert fald i. For god ordens skyld så er G(x) stamfunktion til g(x). Det er særlig vigtigt at bemærke at vi kan anvende denne formel i dette tilfælde da f'(x) (når f(x) = x) forsvinder, da x differentieret er lig 1. Desuden kan vi ved tabelopslag let se stamfunktionen til sin(x), der i dette tilfælde er g(x).


Svar #6
04. februar 2009 af charlottebi (Slettet)

okay tusind tak


Svar #7
04. februar 2009 af charlottebi (Slettet)

Du kan tilfældigvis ikke også hjælpe mig med denne opgave?

Funktionen f er givet ved: f(x)=-x^2+10x-9

Arealet af området, der afgrænses af grafen for f og 1. aksen i intervallet fra 1 til x (se figur) betegnes med A(x).

a)Gør rede for, at A(x)=-1/3 x^3+5x^2-9x+4 1/3 , 1≤x≥9
 

b) Bestem B(x)
 

Der er vedhæftet et billede som viser det.
 

Vedhæftet fil:opgave 7b.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2009 af piper (Slettet)

Hint til a)

Se på integralet med grænserne fra 1 til x over f

Hint til b)

Minder meget om a)


Svar #9
04. februar 2009 af charlottebi (Slettet)

tak:)


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.