Matematik

INTEGRALREGNING!!!

04. februar 2009 af Cline (Slettet)

Jeg har en aflevering til i morgen og der er to af opgaverne jeg har virkelig problemer med.

Opgaverne lyder sådan her:

1. En 18 meter bred tunnel har et parabelformet tværsnit. Indlægges et koordinatsystem kan parablen beskrives ved ligningen y = - (4/81)x^2 + (8/9)x, hvor y og x er målt i meter.

Ved indkørslen til tunnelen skal der monteres et refleksbånd hele vejen langs det parabelformede tværsnit. Hvor langt skal dette refleksbånd være?

"NB! Parenterserne er for at indikere at det er en brøk"

2. En graf med funktionen f(x) = 0,06 * e^0,8x.

Mellem grænserne 3 og 5, betegnes området M.

a. Bestem med to decimalers nøjagtighed arealet af M.

b. Bestem med to decimalers nøjagtighed omkredsen af M.

- Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Til den første skal du finde ∑dS2=dx2+dy2 over i, Det betyder, at du skal integrere ∫(√dx2+dy2).. Det nemmeste er at finde ∫1+f'(x)2 dx. Det kommer fra (ds/dx)2=1+(dy/dx)2 og så videre. Du kn lave en differentiel trekant, hvor hypotenusen er ds og de to kateter dx og dy, så går det ad sig selv


Skriv et svar til: INTEGRALREGNING!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.