Matematik

Differensiere

06. november 2004 af Feel (Slettet)
f(x) = x * 2^x
f'(x)= x * 2^x*ln(2) ????????

f(x) = 0,12x^2 - 0,01x^3
f'(x)= ????????????

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2004 af Samuel (Slettet)

Ad. 1: (f(x)*g(x))'=f(x)'*g(x)+f(x)*g'(x)

Ad. 2: Begge led er en konstant gange en funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

I den første f(x) skal du, da er står et gangetegn imellem x og 2^x, dele den op i to funktioner, hvor:
g(x) = x
h(x) = 2^x
Disse to skal differentieres, og man får:
g'(x) = 1
f'(x) = 2^x*ln2 (ifølge regnereglen a^x => a^x*lna)
Disse to nye funktioner skal "sættes sammen" for at finde f'(x). Dette gøres ved at se på at der står g(x)*h(x), hvis du ser i din bog vil du finde at dette differentieret giver:
g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x)
Sæt så bare de fundne udtryk ind i ovenstående ligning, og du ender med at få:
2^x + 2x^2*ln2

Den anden funktion differentieres bare ved at følge almindelige regneregler:
g(x) = x^a => g'(x) = ax^(a-1)
Dette udregner du for begge dele af funktionen. Der skal ikke tages speciel højde for at der er et minustegn imellem de to dele af funktionen. Det er kun ved gange og dividere at man skal dele funktionen op i to dele.

følge regnereglerne

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

Hmm. Samuel kom mig i forkøbet...

Svar #4
06. november 2004 af Feel (Slettet)

kk tak havde helt glemt produktregl :S

Svar #5
06. november 2004 af Feel (Slettet)

okay skal man også bruge produktregl her: f(x)=b*a^x
f'(x) = b*a^x*ln(a)
dette er forkert så ikke?

Svar #6
06. november 2004 af Feel (Slettet)

okay skal man også bruge produktregl her: f(x)=b*a^x
f'(x) = b*a^x*ln(a)
dette er forkert så ikke?

Svar #7
06. november 2004 af Feel (Slettet)

okay skal man også bruge produktregl her: f(x)=b*a^x
f'(x) = b*a^x*ln(a)
dette er forkert så ikke?

Svar #8
06. november 2004 af Feel (Slettet)

shit den kom mange gange!

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2004 af Samuel (Slettet)

Du bruger produktreglen, som hed den

(f(x)*g(x))'=f(x)*g'(x).

Kig nu i #1: Du skal differentiere den første gange med den anden plus den første gange den anden differentieret....

Svar #10
06. november 2004 af Feel (Slettet)

gutes skulle bare lig være 100% sikker før jeg begyndte at rette

Skriv et svar til: Differensiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.