Matematik

Ensvinklede trekanter

05. februar 2009 af mathi4293 (Slettet)

Hej jeg står med et lille problem..

Jeg har 2 ensvinklede trekanter

Jeg ved de er retvinklede med C vinkler som 90 grader

Jeg kender a og c i den ene: a = 12 og c = 13

og den anden kender jeg b: b = 2

Her kommer problemet så, jeg ved ikke hvilken regel jeg skal bruge når jeg ikke kender 2 af de samme sider, så tænkte på om nogen vidste hvilken regel jeg skal bruge?

Det skal siges jeg ikke må bruge hjælpe midler.

Håber nogen kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af NejTilSvampe

 hvis du finder b i din første trekant kan du finde forholdet mellem trekanterne. "Hint: brug pythagoras  a^2 +b^2 = c^2"


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2009 af hansen_09 (Slettet)

du kan jo regne ud hvad b er  den første trekant ved hjælp af phytagoras sætning a2+b2=c2. Derefter kan du så sammenligne de to sider ;)


Svar #3
05. februar 2009 af mathi4293 (Slettet)

så jeg skal i den første sige a^2 + c^2 = b^2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Du kan også benytte regneforskriften for ensvinklede trekanter:

Se link med formel:

http://da.wikipedia.org/wiki/Ensvinklede_trekanter

Formlen kan også se således ud:

a1/a = b1/b = c1/c  = K
 

Prøv at sætte de informationer du har om sidestykkerne i de to ensvinklede trekanter ind efter at have fundet fx det andet sidestykke a, c eller b via fx phytagaros. Derved er det muligt at finde K (der er fx siderne a1/ a). K kan så multipliceres med de andre sidestykker for at finde de resterende sidestykker...

Sprøg igen hvis du ikke forstår min smøre ... ;)

M.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2009 af NejTilSvampe

 nej.  a^2 - c^2 = b^2

og fedt du lige stjæler credit der hva hansen_09 xD  just kidding.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2009 af hansen_09 (Slettet)

nej du skal sige c2 - a2 = b2    :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2009 af NejTilSvampe

 hahha nu du flabet hansen


Svar #8
05. februar 2009 af mathi4293 (Slettet)

Hvordan finder man så vinklerne, når man kender siderne og vinkel C som var 90 grader?


Svar #9
05. februar 2009 af mathi4293 (Slettet)

glem det, det er løst :)


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.