Matematik

udregning af sidelænger på en trekant

05. februar 2009 af micson (Slettet)

hej jeg kan ikke lige se hvordan jeg skal gribe opgaven an?

bestem trekantens sidelængder når:

C = 90 grader

B = 40 grader

A = 50 gader

og arealet er 4.

???

jeg har forsøgt vende formlen (højde * grundlinje) / 2 = 4    om,og isolere grundlinjen,

men jeg kan ligesom ikke rigtig finde en løsning...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Du kan fx anvende anden formel fra linket : http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelation

Eller du kan benytte første formel fra linket: http://da.wikipedia.org/wiki/Sinusrelationen

Sprøg igen, hvis du ikke forstår!

Smil Marie.


Svar #2
05. februar 2009 af micson (Slettet)

jeg tror jeg får brug for lidt forklaring :)

jeg kan godt regne sin, tan og cos ud, men der skal jeg da vide mindst et af kateterne?


Svar #3
05. februar 2009 af micson (Slettet)

altså når den er retvinklet kan jeg vel gå ud fra at kateterne = grundlinje og højde.

så er det jo også begrænset hvor mange valgmuligheder der er for at få et areal på 4.

man kan i hvert fald udelukke 1x8 da det ikke stemmer over ens med vinklerne.

men er det for gætte-agtigt hvis man på den måde konkluderer at det må være 2x4 ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:micson,trekant.doc

Svar #5
06. februar 2009 af micson (Slettet)

ok tak, men jeg kan ikke udregne hvad a er og hvad b er udover at jeg ved at a * b = 8 vel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

a*b = c*sin(50º)*c*sin(40º) = 8, Så er c2 = 8 /( (sin(50º)*sin(40º)), a = c*sin(50º), b = c*sin(40º)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg har vedhæftet en fil

Vedhæftet fil:Er løsbar.doc

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

højde=2, grundlinie=4


Skriv et svar til: udregning af sidelænger på en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.