Matematik

Er det lineært??

07. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Hej!

Jeg har lige et rigtig hurtigt sprøgsmål til en matematik opgave (se nedenstående):

Bestem regressionslinjen svarende til følgende sammenhørende værdier af x og y:

x      2       4       6      8      10

y     4      5,5     8     9,5    11

Bestem ved hjælp af regressionslinjen den y-værdi der svarer til x = 17.

Jeg ønsker bare at vide, om der er tale om en lineær, eksponentiel eller potensregression??

Smil B^^k


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja men det har vi jo snakket om, har du tegnet den? Hvis den er en lineær. kan den skrives som

f(x)=ax+b, er den en potens, som f(x)=b*ax  og er den esponentiel kan den skrives som f(x)=a*eb*x. I alle tilfælde skal du finde a og b.


Svar #2
07. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Det er super! - ja, den viste sig faktisk at være lineær! Det her var vist mit første indlæg (...)


Skriv et svar til: Er det lineært??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.