Matematik

andengradsligning HJÆLP!

08. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

Hej, jeg håber du kan hjælpe mig.

 jeg har en aflevering for, hvor ligningen hedder 2x^2+x+c=0 og en af rodderne er 3

jeg skal betemme c og finde den anden rod?

jeg er slet ikk med, så ved slet ikk hvordan jeg skal begynde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2009 af mathon

(-1+√(d))/(2*2) = 3

-1+√(d) = 12

√(d) = 13

d = 169 = 12 - 4*2*c.............


Svar #2
08. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

tak for hjælpen ;) hehe De en engel


Skriv et svar til: andengradsligning HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.