Matematik

Kvardratsætning

10. februar 2009 af kommunansen (Slettet)

Hej

Jeg har lidt problemer med at forstå det grundlæggende i kvardratsætninger. Eksempel herunder

25a^2 + b^2 - 10ab

skulle gerne give:

(5a-b)^2

Og ligeledes:

9t^2 - 36s^2

skulle gerne give:

(3t + 6s) (3t - 6S)

Men hvorfor og hvordan det giver det resultat, er jeg ikke helt klar over. Er der nogen der vil være behjælpelig med lidt forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det gælder:

(a+b)^2 = (a+b)(a+b) = a^2+b^2+ab+ba = a^2+b^2+2ab.

(a-b)^2 = (a-b)(a-b) = a^2+b^2-ab-ba = a^2+b^2-2ab

(a+b)(a-b) = a^2-b^2-ab+ba = a^2-b^2


Skriv et svar til: Kvardratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.