Matematik

median

14. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

I trekanten ABC skærer medianerne hinanden i (4,1), men midtpunktet M af siden AB har koordinaterne (5,-1). Bestem koordinatern til C. Bestem koordinater til B, når det oplyses, at A (1,-3).

Er der nogle der vil lave denne opgave for mig? Nu har jeg siddet med denne opgave hele vinterferien for at lave den, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af den. er der nogle der kan, vise mig hvordan de vil lave den opgave?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med OB = OA + 2*AM


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

C=(2,5)


Svar #3
14. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

kan du ikke vise mig hvordan du har gjort? for jeg kan virkelig ikke finde ud af denne opgave :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo, medianen i en trekant er centroiden i trekanten, således, at (xc, y)c = (x1+x2+x3)/3 , (y.1,y2,y3)/3 eller

4=(1+9+xc)/3 <=> xc = 2 og (-3+1+yc)/3 = 1 <=> y=5, Altså må C's koordinater være (2,5).


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det var faktisk noget, jeg gættede mig til, så nu vil jeg lave et forsøg, og det skal du også gøre. Tegn en trekant på et stykke stift pap, den skal ikke være ligebenet eller noget andet symmetrisk. Tegn så, så godt du kan, medianerne ved først at dele siderne (finde midtpunkterne på siderne). Når du har fundet koordinaterne til centroiden, så stik en nål igennem og se, om det ikke svarer til trekantens tyngdepunkt. Det vil jeg umiddelbart gætte på. Ved at tegne og lave forsøg lærer du alting megt bedre. Jeg har desværre ingen lærebøger, så jeg må klare mig med min intuition og så Google.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hov! Du skal selvfølgelig klippe trekanten ud, det glemte jeg at sige. men vær omhyggelig med det hele, og fortæl mig så, hvordan det gik.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/155082


Skriv et svar til: median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.