Matematik

lidt hjælp tak:-)

15. februar 2009 af Tobsorensen (Slettet)

hej er der nogle der kan hjælpe med denne, jeg kan kun få det til minus otte, men det er forkert... hvorfor???

-(X-6) + 5 = 3

og nu vi er i gang

-2 (X+5) = -18

på forhånd tak...


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

-(x-6)+5=3

1) Opløs parentesen: -x+6+5=3

2) isolér x: -x=-6-5+3 = -8. Så står der, at -x=-8 (minus x er lig minus 8)

3) Vend fortegnene om på begge sider: x=8

-2(x+5)=-18

1) Gang ind...: -2x-10=-18

2) isolér x: -2x=-18+10. Så står der, at -2x = -8.

3) Divider med -2 på begge sider: x=4


Svar #2
15. februar 2009 af Tobsorensen (Slettet)

ups, jeg glemte, at jeg havde en side mere. Er der nogle der kan hjælpe med de sidste 4:

20-4(6-X) = 4

-8 = -12 -(6-X)

-6 = 16 +(2- 6x)

12 + (3-X) = 7

undskyld:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Hvad med du selv prøvede...? ;)

Skal nok, men så må du selv komme med et par forslag til hvordan de skal løses...


Svar #4
15. februar 2009 af Tobsorensen (Slettet)

jeg kan bare slet ikke finde ud af disse, jeg har et helt ark...


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

20-4(6-X) = 4

1) Gang ind i parentesen: 20-24+4x=4

2) Isolér x 4x=4-20+24 = 8

3) 4x=8 <=> x=2

-8=-12-(6-X):

-8=-12-(6-x) <=> -8=-12-6+x <=> -8+12+6=x <=> 10=x

-6 = 16 +(2- 6x):

-6=16+(2-6x) <=> -6=16+2-6x <=> -6-16-2=-6x = -24=-6x <=>4=x

12 + (3-X) = 7:

12+(3-x)=7 <=> 12+3-x=7 <=> 12+3-7=x <=> 8=x

Så skulle den være der... Håber ikke jeg har skrevet forkert :)


Skriv et svar til: lidt hjælp tak:-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.