Spansk

Personlige stedord

16. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

Hej!

Jeg har et problem med personlige stedord på dansk.

opgaven lyder:

Erstat ordene i kursiv med de korrekte personlige stedord.

1) Tomás ve a ana

2) Juan lee el periodico

3)Estoy estudiando los anuncios

4)Carlos me muestra las fotografiás

5) Os vendemos la casa

6) Voy a vender el coche

Jeg har et bud på nr. 1 og 2.

er det rigtigt: Thomás ve a ella & Juan lo lee

Håber i vil hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af JuMMe^ (Slettet)

Prøv at forestil dig følgende:
Tomás ser Ana --> Tomás ser hende --> hvordan vil du sige det?
--> Tomás la ve.
Den originale sætning: Tomás ve a Ana


Tomás = subjekt
ve = verballed
Ana = direkte objekt
 

Det du skal gøre er at omformulere de spanske sætninger, som jeg har gjort ovenover.

Derefter skal du finde ud af, om du vil skal bruge direkte eller indirekte objekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

1) Tomás ve a Ana (Ana=hende)

2) Juan lee el periodico (el periodico=den)

3)Estoy estudiando los anuncios (los anuncios=dem)

4)Carlos me muestra las fotografiás (las fotografiás=dem)

5) Os vendemos la casa (la casa=det)

6) Voy a vender el coche (el coche=den)
 


Svar #3
17. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

Til Jumme:

Men hvad hvis det f.eks er en præpositionsforbindelse?


Svar #4
17. februar 2009 af Korotayev (Slettet)

Til Kamelkalle:

F.eks nr. 5..

Er dette så rigtigt?

Os la vendemos?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Sí (;


Skriv et svar til: Personlige stedord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.