Matematik

Binomialfordeling

16. februar 2009 af KA91 (Slettet)

Hej ville meget gerne få et svar på dette spørgsmål da jeg er helt lost.

Tak på forhånd.

Sandsynligheden for at vandstanden ved en bestemt kyst inden for et år er højere end diget er 0,2.

opgave: Hvad må sansynligheden for oversvømmelse af diget inden for et år højst være for at sandsynligheden for højst en oversvømmelse i løbet af 20 år er 30%?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Højst 2,31% får jeg det til


Svar #2
16. februar 2009 af KA91 (Slettet)

Det burde gerne give 0,117 og i må gerne skrive hvordan i kommer frem til det også :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

regner lige efter


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg siger egentlig bare sandsynligheden for oversvømmelse er p, sandsynligheden for ingen oversvømmelse er 1-p, og da vi har 20 år at løbe på må der højst være et af årene, hvor der er oversvømmelse, og derfor bliver fordelingen 20!/1 eller 20 gunstige. De steder år), hvor der ikke sker oversvømmelse sætter jeg sandsynligheden 98/100=0,98 ind, og det sted, hvor der kan ske oversvømmelse, skriver jeg x, det er den vi søger. Så får jeg 20*0,9819*x=0,30. Det giver en x-værdi på 2,2%


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Tricky ... tror ikke denne kan løses uden CAS

X≡stokastiske variabel der betegner om diget oversvømmes. Vi ved at X~Bin(20,p) og søger p så P(X≤1)≤0,3 ... således haves

der reduceres til

som med CAS giver p=0,117


Svar #6
16. februar 2009 af KA91 (Slettet)

kan ikke lige få det til at passe på min lommeregner det du skriver altså bruger du solve-funktionen eller hvordan? Kan du ikke lige skrive hvad du gør til sidst med CAS?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Brug solve på (1-p)19(1+19p)=0,3 ... har ikke lige en TI ved hånden ... er på job nu :-(

... indsættes 11,7% i ligningen fås (via excel) 0,30 som passer fint :-)


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.