Matematik

hjælp

18. februar 2009 af route66 (Slettet)

i en retvinklet trekant PQR med vinkel P ret er q=15,8 p=50,1. bestem de resterende vinkler og sider.

er det rigtigt at jeg skal bruge pythagoras r √50,12-15,82 = 47,5

for at finde vinkle Q(som der er A) siger jeg så sin-1(15,8/50,1)=18,4

jeg vil så høre om vinkel P er 90 grader

så til sidst 180-90-18,4= R=71,6 grader

er det rigtigt?

eller hvordan skal det så stilles op


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af peter lind

Du skriver at vinkel P er 90 grader. Det er det samme som at sige, at den er ret.

Metoden er rigtig.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.