Fysik

Radioaktivitet

18. februar 2009 af laurits1234 (Slettet)

Hej

Et radioaktivt stof indeholder et stof med halveringstiden 3,0 døgn

Aktiviteten fra præparatet er til at begynde med 600 Bq

Hvor mange kerner henfalder i løbet af det første døgn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge: y(t+T)=y(0)*ek*(t+T)=½y(t), så y(T)=½y(0)<=>ekT


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2009 af majatomicic (Slettet)

udregn først henfaldskonstanten : k=ln(2)/halveringstiden

herfter er: henfald=Aktivitet/henfaldskonstant

husk at halveringstiden skal være i sekunder.


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.