Matematik

Differentialregning

19. februar 2009 af Holl (Slettet)

Jeg har lige et par opgaver jeg ikke rigtig kan få til at passe, måske i kunne hjælpe mig?

1.

En funktion er bestemt ved f(x) =2x^2+2x+8. Bestem f '(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet, hvor x0 =1.

2.

Der er givet en andengradspolynomium f(x)=-x^2+9. Bestem en ligning til tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter med x aksen.

(Ved ikke om man skal bruge en graf at aflæse på i den sidste, forstår umiddelbart ikke om den hører til grafen i den næste opgave)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af dnadan (Slettet)

1)

a. Bestem f'(x)

b Beregn f'(1)

c. Beregn f(1)

d. Indsæt i tangentligningen: y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

2)

a. Bestem grafens skærringspunkter med x-aksen, dvs. ligningen f(x)=0 løses

b. Herefter er det samme prinip som i 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af mathon

f(x) = y = -x2+9  = -(x2 - 9) = -(x2 - 32) = -(x+3)(x-3)

skæringspunkter med x-aksen betyder punkter med koordnatformen (xo,0)

hvoraf
0 = -(xo+3)(xo-3)
dvs.
i skæringspunkterne
(-3,0) og (3,0)

 


Svar #3
19. februar 2009 af Holl (Slettet)

Tusinde tak begge to. (:


Svar #4
19. februar 2009 af Holl (Slettet)

Hvordan udregner jeg f ' (1) i den første?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Bestem f'(x) først. Og indsæt herefter-


Svar #6
19. februar 2009 af Holl (Slettet)

Jeg har bestemt f ' (x) til 4.. Hvordan mener du så sætte ind?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Dét er forkert.

f(x) =2x^2+2x+8

og f'(x)=2*2x+2=4x+2 (regn selv efter)


Svar #8
19. februar 2009 af Holl (Slettet)

JA okay, det er rigtigt nok.. Regne fejl.. men hvordan sætter jeg ind i f '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Indsæt 1 på x's plads og regn.


Svar #10
19. februar 2009 af Holl (Slettet)

Sætter jeg en ind på x's plad i den oprindelig forskrift?

Du skriver jeg så skal finde f(1), hvordan gør jeg det?

Ja undskyld de mange spørgsmål, ikke lige min stærkeste side.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. februar 2009 af dnadan (Slettet)

nej i f'(x)

Læg mærke til, at der står, at du skal bestemme f'(1) og IKKE f(1)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.