Matematik

Asymptote

20. februar 2009 af strangers

Hejsa

Jeg har funktionen:

s(t) = 0,3e(-4t) - 10e-t + 9,67 der beskriver en vogns kørebane hvir t=0 er det punkt den begynder at bremse

Vis at den har en vandret asymptote og bestem ligningen for denne! Hvilken betydning har denne asymptote for vognens bevægelse?

Jeg er faktisk helt lost her, da jeg ikke er så god til asymptoter. Jeg ved dog, at man på TI interactive kan løse det ved at sige noget med: (limes,uendelig,f(x)) men er ikke helt sikker

mvh Jansik


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

En asymptote er en funktion af typen y(x)=ax+b, altså en ret linie. Når den er asympttote betyder det, at vi kan er statte den givne funktion med dens asymptote, når x vokser et eller andet sted hen. Her ser du, at når t går mod uendelig, så går de første to led mod 0, og tilbage bliver det sidste led, se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:asymptote.doc

Svar #2
20. februar 2009 af strangers

Hej ERik

Der står intet i den vedhæftede fil?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2009 af Alloo (Slettet)

#2

Virker fint her...


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Så prøv om denne vedh fil virker

Vedhæftet fil:asymptote.doc

Svar #5
21. februar 2009 af strangers

Hej Richterklan:)

Tak du! Men jeg forstår bare stadig ikke hvordna man kan bestemme udtrykket for en asymptote og hvilken betydning den har for bremselængden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

En ret linie er skrå eller vandret asymptote for en graf, hvis afstanden mellem grafen og linien går mod 0, når x går mod plus uendelig eller minus uendelig.

Hvis f(x) går mod en konstant k, når x går mod plus og / eller minus uendelig, så har f har en vandret asymptote med ligningen y = k.

Hvis f(x) - (ax + b) går mod 0, når x går mod plus eller minus uendelig, så har grafen for f en skrå asymptote med ligningen y = ax +b.

Se iøvrigt vedh. fil.

Vedhæftet fil:asymptoter.doc

Svar #7
01. marts 2009 af strangers

Hej Richterklanen

Tak for dit informative svar!

Så sagt på en anden måde: du deler funktionen op - hvis man nu har en lang funktion, som i mit tilfælde - og undersøger de enkelte deles grænser?

Hvordan kan jeg så bestemme dens forskrift? asymptotens altså..

mvh Jansik:)


Skriv et svar til: Asymptote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.