Matematik

andengradspolynomier

21. februar 2009 af nynne258 (Slettet)

opgaven lyder følgende:

givet f(x)=-x^2+6x-3

for hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=c

1) ingen løsninger?    2)netop én løsning?     3) netop to løsninger?

hvordan finder man ud af det ved hjælp af en grafisk metode, hvor man bl.a. skal bruge parablens toppunkt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af mathon

1)  grafen for f(x) er en grennedadvendende parabel og
     g(x) = c er en vandret linje

2)  hvilket antal løsninger giver det
     når
     i)    c > t2, hvor t2 er er toppunnktet T(t1,t2)'s 2.koordinat
     ii)    c = t2
     iii)   c < t2 ?


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.