Matematik

Forholdsregning, HJÆÆÆÆÆÆÆLP!!!

21. februar 2009 af Eda91 (Slettet)

I den store rektangel er forholdet mellem siderne |AB|:|BC|=5:3..

Hvad vil det helt nøjagtigt sige? altså btyder det, at den ene siden |AB| er 5 og at siden |BC| er 3.

-Eller betyder det, at hvis vi siger, at siden |AB| f.eks. er 10 cm så er siden |BC| 5,9, fordi 5/3 giver 1,667 og så må siden AB jo være 1,667 større end siden BC?

Håber i kan hjælpe.

Srkiver lige hele opgaven hvis det hjælper på sammenhængen:

De to rektangler er ligedannede, dvs. det store rektangel er en forstørrelse af det lille. I den store rektangel er forholdet mellem siderne |AB|:|BC|=5:3. Beregn arealet af det lile rektangel.

(Længden af rektanel er AB og bredden er BC),


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

du får oplyset en sidelæng af det lille rektangel ikke ? i det tilfælde kan du lave dig en ligning :

da de er ligedannet vil forholdet mellem siderne være ens

(5/3)=x/kendtside . x skal self placeres alt efter hvilken side du kender 


Svar #2
21. februar 2009 af Eda91 (Slettet)

jo, den lile rektangel har en bredde på 2?

hvordan løser man ligningen ? er ikke helt med. Forstår det godt en smule, men ikke heeelt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

du opstiller din ligning :

(5/3)=(x/2) (=)

(5/3)*2 =x (=)

x=10/3

herefter kan du så udrenge dit areal


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Huskeregel

AB/BC = 5/3. Så gælder produktet af yderleddene er lig produktet af mellemleddene, altså 3AB = 5BC, så er BC = (3/5)*AB


Svar #5
22. februar 2009 af Eda91 (Slettet)

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN!!


Skriv et svar til: Forholdsregning, HJÆÆÆÆÆÆÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.