Matematik

Hjælp !

22. februar 2009 af Saranrat (Slettet)


Jeg har fået en opg. i matematik som jeg bare ikk kan finde ud af.
help !

Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).

a) Bestem forskrift for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af michellabalder (Slettet)

unskyld men kan ikke find ud af men vil gerne hade hjulpe dig


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

skal det være uden hjælpe midler?:)


Svar #3
22. februar 2009 af Saranrat (Slettet)

Nej .. det tror jeg ikke at det skal være :S


Svar #4
22. februar 2009 af Saranrat (Slettet)

Det er med hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2009 af mathon

f(x) = y = ax2 + bx + c     hvis faktorisering giver

y = a(x-2)(x-8) = a(x2 - 10x + 16)

og

4 = a(0-2)(0-8)     hvoraf a beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej,

Når den går gennem 2,0 og 8,0 gælder det at:

f(x) = a(x-2)(x-8)

.. når du sætter 2 eller 8 ind får du nemlig 0

så kan du regne dig frem til a ved at sætte (0,4) ind

4 = a(0-2)(0-8)

4 = 16a

1/4 = a

..altså

f(x) = 1/4(x-2)(x-8)

venlig hilsen

bernitt-matematik.dk


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

du kan også bytte den inde i statlist også derefter f4 derefter reg. også derefter Qaudreg. så kommer den frem?

altså hvis du har den lommeregner:)


Svar #8
22. februar 2009 af Saranrat (Slettet)

sætte 2 eller 8 ind i hvad ? Forstår det ikke helt ? :S


Svar #9
22. februar 2009 af Saranrat (Slettet)

Altså .. nu har jeg lige sat hele opgave sættet ind .

det er opgave 3006 og 4001 jeg bare slet ikke kan finde ud af :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

sætte 2 og 8 og 0 i y1 og 0 og 0 og 4 i y2:) altså i statlist også går du efter det jeg har skrevet i #7:)

håber det er hjælp nok hehe;)


Svar #11
22. februar 2009 af Saranrat (Slettet)

Bliver forskriften så

y=ax^2 + bx + c = 0,25x^2 + -2,5 + 4

?? .. totaly lost :P


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

ja søde det er rigtig hehe


Svar #13
22. februar 2009 af Saranrat (Slettet)

Det ser ellers total forkert ud :S


Brugbart svar (1)

Svar #14
22. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

hmm, men det er rigtig du kan slev undersøge det ved at gå ind i y= og lave grafen og derefter inde i home og skrive sovle(y1(x)=0,x) og det giver 2 og 8 så det passer:)


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

men du skal lige lave om på din sætning + og - giver -


Svar #16
22. februar 2009 af Saranrat (Slettet)

ved godt det er så dumt det her .. men hvordan går man ind i solve -.-

Har i lyst til at skrive hvad man skal gøre fra starten af til mig ? I need it :(


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

i home føst og derefter f2 så taster du enter:)


Svar #18
22. februar 2009 af Saranrat (Slettet)

omg.


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. februar 2009 af mathon

y = 0,25x2 - 2,5x + 4
............

beregningskontrol:
solve(0=a*2^2+b*2+c and 0=a*8^2+b*8+c and 4=a*0^2+b*0+c,{a,b,c})
 


Skriv et svar til: Hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.