Studievejledning

1.G HTX - HHX??

26. februar 2009 af carndt (Slettet)

Hejsa,

Jeg startet på HTX, her i sommers (lige efter folkeskolen), men problemet er at jeg synes ikke lige det er mig. For det første er administrationen elindig, og jeg føler ikke at jeg får det ud af som man blev lovet påi ntroduktions møder. Og så er jeg ikke lige den bedste til svære matematik ligner, kemi eller fysik. - Men jeg regnet ikke med at det vil være så svært, i sær de svære matematikse ligner, som jeg fatter brik af!

Valget stod faktisk også mellem HTX og HHX i sommers, men blev bidt af KOM/IT linjen på HTX, men det er ikke rigtig hvad jeg havde regnet med. Kan faktisk godt lide sådan noget med virksomheder, og deres økonomi osv, som han har på HHX.. Men hvordan er det med matematiken, er det også sådan nogle sindsyge ligninger som på HTX?

Men her er så mit spørgsmål. kan jeg godt skifte nu? - Vi er jo ''kun'' 3 måneder inden, efter grundforløbet?

Hilsen

Casper


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Du har nok lidt svært ved at skifte nu, men jeg er ikke helt sikker. Det er normalvis kun meningen at man kan skifte i grundforløbet, men har da hørt om et par der har fået lov til at skifte bagefter. Og "kun 3 måneder"? Der er også "kun 3 måneder" til eksamierne begynder ;).

Hvis du har problemer med matematikken eller de andre naturvidenskabelige fag på HTX, synes jeg ikke det skal være af den grund du dropper ud, med mindre du hader fagene (men så skulle du aldrig have valgt HTX alligevel til at starte med;) ). Det kommer stille og roligt, og i løbet af 2.g begynder du formentlig at fatte mere hvad der egentlig tales om; det tager tid at vende sig til at tænke på en anden måde. Men hvis du ikke sidder og læser og kigger på tingene derhjemme, kan du heller ikke forvente at forstå det (men det kan jeg ikke vide om du gør).

Min erfaring med mine venner fra HHX er at deres matematik (ihvertfald dem der går på matematik-økonomi linjen med Mat A og VØ A tror jeg), er ca. det samme som den vi har på HTX Mat A, omend med et finansielt blik på sagerne i stedet for et naturvidenskabeligt. Men de andre linjer på HHX har jo "kun" mat på C eller B, og det er easy. Hvad jeg har set på C-niveau HHX, så bliver det mest til noget statistik (diskriptiv, stokastisk variable) og noget trekantsberegning, meget elementær overfladisk funktionsregning.

Hvad er det for en HTX du går på?


Svar #2
26. februar 2009 af carndt (Slettet)

Hej DennisDeH og tak for dit svar.

Lige nu går jeg på HTX Køge (EUC Sjælland), og havde HHX køge i tankerne. Da jeg kender en masse der, som bare fortæller hvor godt det er osv..

- Den studievejleder jeg havde i folkeskolen (9. klasse), har ikke været særlig bevidst om hvordan undervisningen er, og hvor svær de naturvidenskablige fag er. - Jeg er i hvert  fald ikke blevet, fortalt at det var i den her grad. - Men det sådan set lidt det hele jeg er træt af, på HTX Køge, det er bare sådan nogen ting som bare skal være i orden på et gymansium. Og der er ikke nogen former for sociale aktiviteter, og jeg har ikke helt de samme interesser som de andre. Og så er der også andre ting som jeg bare af træt af, og jeg føler bare slet ikke der noget praktisk arbejde. Jeg tror vi har været et andet lokale (altså frk fysik lokale osv), 4-5 gange på de her 8-9 måneder, hvilket jeg finder ret underligt, i hvert fald i forhold til det man er blevet ''lokket'' med.

Jeg læste i den her tråd, at man skulle tage kontakt til rektor, på den skole man godt kunne tænke sig at flytte hen, og fortælle ham eller hende situationen, og se hvor meget de vil gøre:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=644218

Hilsen Casper - Hvilken HTX går du så på?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Jeg går på Teknisk Gymnasium Sønderborg, det var egentlig mest for at se om du gik på samme skole som mig ;).

Jo jeg kan godt følge dig i nogle af tingene; vi er ikke så meget i laboratorium som vi blev "lovet". Eller på min skole var vi rigtig meget sidste år, nok 1-2 gange i måneden i diverse fag, men her i 2.g her har vi faktisk ikke været i lab mere end 2 gange tror jeg, begge gange i Kemi. Men jeg tror at vi skal en del mere i lab det næste stykke tid, for der er krav om at man skal have udført så og så mange forsøg osv. (mener det er 10 stk. i Kemi B, 10-15 i Fysik A). Men du skal også tænke på at de bliver nød til at banke noget teori ind i hovedet på jer, ellers får i ikke noget ud af det.

Jeg kan godt forstå dig hvis du synes det ovenstående er nedern. En af mine kammerater droppede ud fra min skole tidligere i år, da han syntes det var for svært med de naturvidenskabelige fag - og så gik han på hhx i stedet, hvilket han er blevet glad for ;).

Hvis du ikke brænder for fagene HTX, så er du nok bedre tjent med HHX, der jo også er "bredere" end HTX.


Svar #4
26. februar 2009 af carndt (Slettet)

Hej igen DennisDeH
 

Jeg tror jeg går ned til min studievejleder her i morgen, og hører hvad han har at sige, om han evt kunne kontaktet Køge Handelsskole. Som du selv nævner, så er det sådan lidt overordende nederen, groft sagt.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg ikke jeg består den kemi eksame der kommer (hvis jeg er der til den tid). - Da kemi, er nok det fag jeg dårligst stillet i..

Vi har frk også om fredagen, 2 timer fysik, og så bagefter 3 timer teknologi, med den samme lærer.. Og han er bare verdens kedeligeste lærer, og er ret langsom i opfattelse og det hele! - Så en fredag er rigtig lang, når man så også lige får smidt 3 timer matematik oveni, bagefter.. :) - Ikke fordi jeg skal beklage mig, men det også lærerene der heller ikke er de mest spændende.. Og hvis læreren ikke gør det interessant, hvorfor sku' vi elever så finde det interessant?

/Casper


Skriv et svar til: 1.G HTX - HHX??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.