Matematik

kort spørgsmål

27. februar 2009 af kim19 (Slettet)

jeg kan simpelthen ikke huske denne regel.

2^a = 8

dette skal give a=3

Hvordan ??

Kan ikke huske hvad regel man bruger her?

Håber en lige kan hjælpe. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

tag logaritmen på begger sider så du får

log(8)/log(2) = a =3


Svar #2
27. februar 2009 af kim19 (Slettet)

hvordan kan ln(8) / ln(2) give 3 ??

jeg mener 8/2 er jo 4 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

In går ikke ud med hinanden hvis det er der du tænker på ? 

grunden til at ln er smart er at du jo netop kan gøre således :          

2^a  = 8 (=)

a*log(2) = log (8)

og da log (2) skal ganges med 3 for at få log(8) er resultatet 3


Svar #4
27. februar 2009 af kim19 (Slettet)

så man kunne skrive 2^3 = 8

derfor er a=3 ?


Skriv et svar til: kort spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.