Matematik

Hjælp til diffenrentialligning

27. februar 2009 af kim19 (Slettet)

jeg skal gør rede for f(x)= e^2x+3 er en løsning til diffligningen

dy/dx = 2y-6

jeg har gjort følgende.


2 (e^2x+3) - 6 = 2e^2x

men dette stemmer da ikke ??

Forstår ikke helt hvordan man kan gøre rede for det ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

For det første vil det være dejligt hvis du bruger den bjælke lige over hvor man skriver til at opløfte tal :)

Din differential ligning "siger" at du skal differentiere f(x) på venstresiden og indsætte f(x) der hvor der står y på højresiden. Når du så reducere kommer du frem til at der står det samme på begge sider (forhåbentlig)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du får dy/(2y-6) = dx, prøv derfra


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Det vil jeg kalde en omvej. Det er nemmere at gøre prøve ved bare at smide f(x) ind på y's plads.


Svar #4
27. februar 2009 af kim19 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2009 af mathon

f(x) = y = e2x + 3

dy/dx = 2*e2x = 2((e2x + 3) - 3) = 2(e2x + 3) - 6 = 2y - 6


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2009 af mathon

#0

...din notation er ikke éntydig...


Skriv et svar til: Hjælp til diffenrentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.