Matematik

lokalt/globalt maksimumsværdier?

27. februar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ja.

Jeg står med funktionen f(x) = x^4 - 8x^2 + 7.

Jeg har lavet en monotonilinje og jeg har fundet at der er et minimumssted ved x = -2 og et ved x = 2.

x = 0 her har vi et lokalt maksimumssted.

Spørgsmålet lyder på at jeg skal finde de lokale ekstrema for f.

Det lokale maksimumsværdi er nemt nok, fordi der kun er det ene.

Men når det det kommer til det lokale  minimumsværdi, når den skal findes, ved jeg ikke om  f(-2) og f(2) er det lokale minimumsværdi, ELLER om jeg skal taste disse 2 tal ind og se hvilket f (x ) værdi der bliver størst. Den største er den globale minimumsværdi og skal undlades, så tager vi det næststørste som så må være det lokale minimumsværdi..

Det er ret vigtigt, så svar kun hvis i er sikre.. Det er i forb. med en stor mat. rapport :)

vh. line


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af mathon

fmin = f(-2) = f(2) = -9

flokal_max = f(0) = 7


Svar #2
27. februar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

what lol, de er ens :// Havde jeg slet ikke tjekket, gik ud fra at de havde forskellige f_min værdier.. MEN af nysgerrighed..

Hvis f.eks. f(-2) = - 9 og f(2)= -5 hvad havde dit svar så været? :) Er det så ikke rigtig nok at sige, at f (2) = -5 er vores lokale minimumsværdi og f (-2) = -9 er vores globale minimumsværdi. 

Og når de så spørger som lokale ekstrema, så som vores minimumsværdi, opgiver vi vel det lokale, nemlig f(2) = -5 eller er jeg helt galt på den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af mathon

...helt rigtigt


Svar #4
27. februar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay tak for det, så kan jeg endelig få den sendt! :) 


Skriv et svar til: lokalt/globalt maksimumsværdier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.