Matematik

målestoksforhold hjæælp!

01. marts 2009 af signeth (Slettet)

hej alle

har lidt problemer med noget målestoksforhold.. kan I hjælpe og se om jeg har gjort rigtigt.

men det lyder sådan.. 5 cm =  50 m

beregn arealet af udgravningsfeltet. det er en 5-kant.. så har delt op i 3 trekanter som der står man skal.

men jeg har beregnet alle de 3 alrealer i cm.. altså 4,085 + 4,68 + 8,85 = 17,615 cm. dvs. arealet er 0,17615 m2?

det er lidt synes jeg?

/signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Nybs (Slettet)

Nu kigger du jo ikke på målestoksforholdet..

5 cm på din tegning svarer til 50 m i den "virkelige verden". Hvad skal du gange 5 cm med for at få 50 m? Så ganger du bare dit resultat med denne forstørrelsesfaktor.


Svar #2
01. marts 2009 af signeth (Slettet)

skal gange det med 10, men det kan da ikke passe at jeg skal gange mit resultat med 10


Svar #3
01. marts 2009 af signeth (Slettet)

altså 17.615 x 10? = 176,15 cm2


Svar #4
01. marts 2009 af signeth (Slettet)

har fundet ud af det.. det er bar mig :)


Skriv et svar til: målestoksforhold hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.