Matematik

Integral

01. marts 2009 af sasxa (Slettet)

opgaven lyder som følgende

På figuren ses grafen for for en funktion f(x), der har nulpunkterne -5,-2, 1 og 4. sammen med førsteaksen afgrænser grafen 3 punktmængder M1, M2 og M3, der henholdsvis har arealerne 12, 7, 12.

M1 har nulpunkterne -5,-2

M2 har -2,1

M3 har 1,4

Bestem integral -2,-5(f(x)dx      og      integral 4,-5f(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Sherwood (Slettet)

integral -2,-5(f(x)dx = M1

integral 4,-5f(x)dx = M1+M2+M3
 


Svar #2
01. marts 2009 af sasxa (Slettet)

vil det sige ar den første er = 12 og den anden er 12+7+12=31?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af Sherwood (Slettet)

Ja.


Svar #4
01. marts 2009 af sasxa (Slettet)

er du sikker på det er SÅ enkelt? er der ingen udregning


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Nu ved jeg jo ikke, hvordan grafen ser ud. Jeg forestiller mig, at den ligner en kamelryg, hvor puklerne ligger over 1.-aksen, og dalen ligger under denne. Så er integralet fra -5 til -2 af f(xdx = 12; integralet fra -2 til 1 er -7, og integralet fra 1 til 4 er 12. Integralet fra -5 til 4 af f(x)dx er da 12 - 7 + 12 17.


Svar #6
01. marts 2009 af sasxa (Slettet)

du ska mere forestille dig en trepuklet kamel...total åndsvag graf...så den gir 31....det var bar fordi det virkede FOR nemt hvis du forstår


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2009 af Sherwood (Slettet)

Ja. Jeg har selv haft sådan en opgave før, men der er jo heller ikke nogen, der siger, at matematik skal være svært. Opgaven er bare for at tjekke, at du ved, hvad et integral (fortolket som integral og som areal) er.


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.