Matematik

hjælp..

01. marts 2009 af signeth (Slettet)

hej alle..

har en opgave der lyder sådan her.

En træstamme med en radius på 54 cm blev kløvet i 32 lige store dele. -Hvor mange gange blev der kløvet for at få 32 kløvestykker? Det er en træstamme..

kan et passe det er

1-2-4-8 = 16 gange?

el. 1x2x2x2x2x2 = 5 gange?

Håber I kan hjælpe!

/signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej,

prøv at forestille dig at du skal gøre det:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

er der ikke 30 "huller" mellem stregerne?


Svar #2
01. marts 2009 af signeth (Slettet)

dvs. 30 gange?

det kan jeg ikke rigtigt forstå?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug: Første gang deler du den midt over (ialt 1 hug) næste gang har du to stykker (altså 2 hug) og nu har du 4 stykker, 3. gang 4 hug osv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2009 af mathise (Slettet)

jeg troede det var 54*2:32, men ved ikke helt


Svar #5
01. marts 2009 af signeth (Slettet)

ja er det så ikke rigtigt det jeg har gjort? 1+2+4+8?


Svar #6
01. marts 2009 af signeth (Slettet)

ej det tager en evighed :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej igen,

Di skal slet ikke tænke på ordet "at kløve". Tænk i stedet på at save de 54 cm op i 32 stykker. Hvis du ser min oversavede træstamme, kan du se at der skal saves 30 gange.


Svar #8
01. marts 2009 af signeth (Slettet)

jamen, jeg vil gerne forstå hvorfor.. jeg har tænkt lidt sådan som erik?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2009 af mathise (Slettet)

sider du ikke bare noget med at dividere cm og antal stykker eller sådan ?


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. marts 2009 af test (Slettet)

1+2+4+8+16+32= dvs 5 gange

1 gang du kløver har du 2 stk

2 gange du kløver har du 4 stk

3 gang du kløver har du 8 stk

4 gang du kløver har du 16 stk

5 gang du kløver ha du 32 stk.


Skriv et svar til: hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.