Matematik

f '(x)

02. marts 2009 af jwan20 (Slettet)

hej håber der er nogen der kan hjælpe

jeg har en forskrift som lyder

f(x)=ln(1+2x)-1/3X

hvordan finder jeg fremtil f ' af funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af mathon

er 1/3x
lig med

1) 1/(3x)

2) (1/3)x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du skal gøre det i hånden, så lave følgende substitution u=1+2x, så finder du, at 2x=u-1 og dermed er 3x=3/2u-3/2, så du nu kan skrive f(u) = ln(u) -1/3*((3/2)u -3/2, der så kan forkortes. Fidusen er selvfølgelig, at du kender ln(u)'


Skriv et svar til: f '(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.