Matematik

Sandsynlighedsregning

03. marts 2009 af Zalam (Slettet)

Jeg tror ikke jeg forstår opgaven rigtigt, eller ser forkert på den så vil gerne have lidt hjælp:

Et firma har afgivet to tilbud, et til kunde A og et til kunde B. Man bedømmer
sandsynligheden for, at kunde A accepterer tilbudet til at være 0,5 og sandsynligheden for, at
B accepterer, til 0,6. Desuden antages det, at såfremt kunde A accepterer, da vil
sandsynligheden, for at kunde B accepterer, være 0,9.

Beregn sandsynligheden for, at
a) begge tilbud bliver accepteret,
b) kunde A vil acceptere, såfremt kunde B accepterer,
c) mindst ét af tilbudene accepteres.

a) gør jeg således:

0.9*0,1 + 0.9*0.6 = 0,59
Men er ikke sikker på at det er rigtigt

b og c kan jeg ikke rigtigt se mig ud af.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

p(A) = 0,5;  P(B) = 0,6; P(B|A) = 0,9

a) P(A∩B) = P(B|A)*P(A)

b) P(A|B) = P(A∩B) / P(B)

c) P(AUB) = P(A) + P(B) - P(A∩B


Svar #2
03. marts 2009 af Zalam (Slettet)

Jeg forstår ikke helt den formel du bruger i til a.

du siger sandsynligheden for at A acceptere er sansynligheden for B acceptere = 0,9 og dette ganges med sansynligheden for A.

Så sandsynligheden for A og B acceptere er sansynligheden for A gange sandsynligheden for B acceptere hvis acceptere.. Burde det ikek være sansynligheden for A + sansynligheden for b * 0.1 og 0.9?


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.