Matematik

Noget med sinus og cosinus

05. marts 2009 af couldusesomehelp (Slettet)

 Hej med jer alle sammen. :)

Sidder pludselig lidt fast i en aflevering, og ville høre om der var et hurtigt hovede derude som kunne hjælpe mig lidt. :)

Opgaveformuleringen lyder således:

Trekanten ABC og A'B'C' er ensvinklede. Det oplyses, at b = 17; c = 19 og b1 = 25.
Bestem C'

Jeg er helt lost. Nogen der kan hjælpe lidt? Som overskriften siger, er det nok noget med noget sinus og cosinus, men jeg er ikke sikker. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af aisha_123 (Slettet)

Tegn trekanterne for at få overblik og find formlen til beregne vinklen fra Matematik 112!


Svar #2
05. marts 2009 af couldusesomehelp (Slettet)

Jeg må nok hellere se at få købt den bog! :) I dette tilfælde var grundbogen dog god nok. Tak for hjælpen, det fik mig på rette spor. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2009 af skattecaw (Slettet)

Hvis du har Vejen Til Matematik AB1, så på side 256 er der en ovesigt over hvilke trekantstilfælde, man gør hvad i :)

Hvis din trekant er retvinklet kan du bruge TAN C = a/b, COS C = a/c eller Sin C = a/c
Ellers skal/kan du bruge Cosinus eller Sinus relationerne :)


Skriv et svar til: Noget med sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.