Matematik

Andengradspolynomier

05. marts 2009 af couldusesomehelp (Slettet)

 Hej igen. :) 

Nu lyder mit spørgsmål så på hvordan man skal løse disse 2 opgaver, har nu kigget i "Gyldendals Gymnasiematematik B1" uden at kunne finde noget som helst om hvordan man skal løse disse opgaver. 

1. Et andengradspolynomium f har flgende forskrift:
f(x) = x^2-6x + c:
Bestem, for hvilken vrdi af c andengradspolynomiet f har netop en rod.

2. En anden funktion g er givet ved
g(x) = 3x^2-12x+5:
Bestem de finitionsmængden, værdimængden og monotoniforholdet for g.

Jeg ønsker ikke decideret løsninger, men hellere en forklaring på hvordan jeg skal løse disse opgaver. :) 

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af mathon

hvad er
sammenhængen mellem d's fortegn/værdi og antallet af løsninger?

hvad kan f '(x) = 0 bruges til?

hvilken betydning har maks/min for værdimængden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2009 af biqqu (Slettet)

1. når d=0 har ligninges en løsning, dvs. en rod. Derfor skal din diskriminant vær lig med nul, før du kan udregne denne.


Svar #3
06. marts 2009 af couldusesomehelp (Slettet)

 Jeg takker mange gange for svarene. :) De hjalp mig meget! :)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.