Matematik

2.gradspolynomium

05. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

En funktion er givet ved f(x)= -x2+6x-3
løs ligningen f(x)=5

Hvad gør jeg? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af nicox (Slettet)

5 = -x^2 + 6x - 3    =>     -x^2 + 6x -8 = 0

og så løser dud en bare som man plejer med d=b^2 -4ac


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2009 af janett90 (Slettet)

Sæt f(x)=5 ⇔-x2+6x-3 = 5

Og find x

Andengradspolynomier:

f(x) = ax2 + bx + c
d = b2 - 4·a·c
Hvis d=0 er der 1 løsning
Hvis d er større end 0 er der 2 løsninger som findes ved:

x = -b ± √d
          2·a


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2009 af mathon

-x2 + 6x - 8 = 0

(-1)x2 + 6x + (-8)

a = (-1)
b = 6
c = (-8)
d = b2 - 4·a·c = 62 - 4*(-1)*(-8) = 36-32 = 4.......


Skriv et svar til: 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.