Matematik

det skrå kast

05. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude...

jeg skal løse denne opg:

Ved hjælp af den matematiske model skal du finde den vinkel, som giver hhv. den største højde og den største længde et skråt kast kan have ved en given kastehastighed ...

er der nogen der kan hjælpe.. :O

jeg er ved at blive sindsyg pga. af den opg. og har siddet i nu 2 timer.. uden resultat...

håber sumbody is out there, to help meeee :D

taak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af mathon

sindssyg staves med dobbelt s

det er heldigvis ikke galt

se
http://peecee.dk/upload/view/143034


Svar #2
05. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hehe.. nååh yahh .. sq rigtigt..

ok.. suuppper... taaak for det..

men har lige et spørgsmål..

hvorfor står der:

2*φ0 = 90º ?

og

1-cos(2*φ0)=1 ?

på forhånd taak ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2009 af mathon

formlen indeholder faktor sin(2θ)  0°≤φ≤90°

hvorfor
størrelsen er maksimal
når sin(2φ) = 1
dvs
2φ=90°

φ= 45°

..........

faktor sin2(φ) = ½(1-cos(2φ))         (af cos(2φ) = 1-2sin2(φ))
er størst
når
cos(2φ) = 0
dvs.
2φ = 90°

φ= 45°
 


Svar #4
05. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

ok.. suuppeerr..

men tænkte på.. der ved fx udregning af xk, står der noget med ...2*cos(φ)*sin(φ)....

men så bagefter forsvinder cos(φ)... hvordan det ?.. :D


Svar #5
05. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

by the way...

det har ingen betydning at man bruger alpha eller teta...

for i det ex. du sende bruges teta..

og ved det jeg skal regne er det alpha..

men der er vel ingen betydning ?.. vel ?


Svar #6
05. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

desuden forstår jeg heller ikke hvordan sin^2(teta) kan blive til 1/2 ... og noget med cos.... ... kan du forklarer mig  d?:D


Svar #7
05. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

ok .. jeg har fundet ud af det nu .. :D::P


Skriv et svar til: det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.