Matematik

Trigonometri i spidsvinkede og vilkårlige trekanter

07. marts 2009 af helloworld382 (Slettet)

Hej.

Jeg ha ren matematik opgave for, og der er jo spørgsmål der forvirrer mig.

Spørgsmål 5

5. Demonstrer hvordan man beregner ukendte sider og vinkler i spidsvinklede trekanter. Se Bilag 1.

(Bilag 1 er bare eksempler på opgaver. Jeg brugte nummer 1; Beregn de ukendte sider i ABC, når A=56°, a=6 og b=4 )


Spørsmål 7

7. Demonstrer hvordan man beregner ukendte sider og vinkler i vilkårlige trekanter. Se Bilag 2.

(Bilag to er igen bare eksempler på opgaver. Fx Beregn de ukendte sider i ABC, når A=30°, a=30 og c=90)

Hvad er forskellen på disse to opgaver?

I spørgsmål 5 har jeg brugt sinA/a = sinB/b til at regne B ud, og så fundet C ved at minuse 180° med A og B.

Kan jeg også bruge dette i spørgsmål 7?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af mathon

...at
5. har en trekantløsning
mens
7. ikke har en trekantløsning
    da
    hb = 45 > a = 30
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2009 af peter lind

Forskellen er at i spørgsmål 5 er der tale om spidsvinklet trekant og i 7 alle trekanter. Det har betydning ved brug af sinusrelationerne. Ved brug af sinuselationerne får man 2 løsninger, nemlig en spids vinkel og en stump vinkel. Problemet kan evt. falde væk, hvis en af de andre vinkler er stump. Der kan nemlig kun være en stump vinkel i en trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2009 af madsppp2000 (Slettet)

prøv at tegne den op med de 30grader, 9cm og 3cm....så kan du se at det ikke kan lade sig gøre..


Skriv et svar til: Trigonometri i spidsvinkede og vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.