Matematik

Ændre en ligning.

07. marts 2009 af Zam (Slettet)

Jeg har en ligning, der består af følgende:

y = -x^4 + 17x^2 - 16

Hvordan ændre jeg den, så den kan løses som en almindelig andengradsligning?

altså så kan kunne hedde nogen i retningen af:

y = -x^2 + 17x - 16

Kan man gøre det?

Kan man dividere hele ligningen med x^2 eller 2 ?

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af peter lind

Sæy y=x2, og demed y2=x4


Svar #2
07. marts 2009 af Zam (Slettet)

Jeg forstår ikke helt Peter.. Jeg er dum til Mat :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2009 af peter lind

Erstat x4 med y2 og x2 med y2 i din ligning, så har du en andengrads ligning.


Svar #4
07. marts 2009 af Zam (Slettet)

y = -x4 + 17x2 - 16

kommer til at hedde:

y = -y2 + 17y2 - 16

Det giver ingen mening XD


Svar #5
07. marts 2009 af Zam (Slettet)

Peter, fik en ven til at forklare mig det :)

Tak fordi du prøvede :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2009 af Simon2 (Slettet)

Du kom vist til at tilføje en eksponent for meget, Peter :)


Skriv et svar til: Ændre en ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.