Matematik

Andengradsligninger

07. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Hej jeg har brug for lidt hjælp med den her:

1.For hvilke tal x kan x, x+1, og x+2 være sidernes længder i en retvinklet trekant?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2009 af peter lind

Du skal bruge Pytagoras. Den længste side er hypotenusen, så der skal gælde x2+(x+1)2 = (x+2)2


Svar #2
07. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtig :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2009 af peter lind

Den ene katete har længden x. Den anden katete har længden x+1 og hypotenusen har længden x+2. Du er muligvis forvirret fordi højre side af ligningen har delt sig på et uheldigt sted. Der skal stå

(x+2)2. Hvis det ikke hjælper , må du vende tilbage med en lidt mere præcis forklaring på hvad du ikke forstår.


Svar #4
07. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Altså det er en del af en aflevering som handler om andengradsligninger . Skal man ikke bruge diskriminanten osv ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2009 af peter lind

Jo. Det skal du. Ligningen i #1 er en andengradsligning. Du bør foretage en kvadrering af x+1 og x+2 , sætte det ind, trække sammen og du har en normal udseende andengradsligning.


Svar #6
08. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Kan du ikke give et eksempel? Jeg forstår det slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2009 af peter lind

x2+(x+1)2 = (x+2)2  <-> x2+x2+2x+1 =
 


Svar #8
08. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Og det skal jeg bare gøre med x, x+1 og x+2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2009 af peter lind

Det jeg har regnet ud er venstre side af ligningen. Jeg har overladt til dig at finde højre side på samme måde.


Svar #10
08. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Ja okay


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.