Matematik

Matematik Indekstal.

08. marts 2009 af nnni (Slettet)

HJÆLP!

Jeg har en opgave om narhvaler i grønland. hvor der står følgende.

- år: 1998 = indekstal 100.
- år 2000 = indekstal 73,7
- år 2002 = indekstal 82,6
- år 2004 = indekstal 62,5

i 2002 blev der fanget 600 narhvaler.
hvor mange narhvaler blev der fandet i 2004?
Det oplyses at der i 2006 blev fanget 307 narhvaler
beregn indekstallet for 2006.
beregn indekstallet for 2004, når indekstallet for 2002 sættes til 100.

jeg kan simpelthen ikke finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Indekstallet er bare forholdet mellem fangsterne de forskellige år.

Når du får oplyst at der i 2002 blev fanget 600 hvaler og indekstallet for 2002 er 82.6, svarer 600 fangster til indekstal 82.6. Ud fra dette forhold og indekstallet fra 2004 kan antal fangster i 2004 udregnes.

Omvendt kan du ud fra forholdet og antal fangster i 2006 udregne indekstallet for 2006.

I den sidste opgave skal du sætte fangsterne i 2002 som udgangspunkt. Altså er 600 fangster lig indekstal 100. Ud fra dette forhold kan et nyt  indekstal for 2004 udregnes.


Skriv et svar til: Matematik Indekstal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.