Matematik

Polynomium

08. marts 2009 af testbruger (Slettet)

Har følgende polynomium, hvor -2 skal være roden i p, jeg skal finde a.

p(x) = 3x3 + ax2 - 8

Kan det ikke passe, hvis jeg får a til 4?

Har gjort følgende 3(-2)3 + a(-2)2 - 8 = 0

-24 + 4a - 8 = 0

4a - 16 = 0

a - 4 = 0

a = 4

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af peter lind

Du har en regnefejl i din tredje sidste ligning. Metoden er god nok.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af Lubas (Slettet)

-24 - 8 = -32


Svar #3
08. marts 2009 af testbruger (Slettet)

Det er også rigtigt:)

Så må a jo blive 8?


Skriv et svar til: Polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.