Matematik

opgave om funktioner f(x)

08. marts 2009 af juleman (Slettet)

Heej alle sammen,,

Kan i være sød at hjælpe mig med disse 3 opgaver:

Find funktionernes forskrifter uden at tegne graferne.

b) start i (0.3), herefter 2 til højre og 2 ned.

d) start i (0; 2.5), herefter 2 til højre og 3 ned.

f) start i (0,-1), herefter 2 til venstre og 4 ned.

jeg ved ikke hvad hældningen skal være når det er 2 til højre/venstre.. derfor ..

Dette kan måske hjælpe? ;

y=ax+b

a = hældning

x= x-værdierne

b= skæringspunktet ved y-aksen

y= y-værdierne


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hvor meget ændre y værdien sig når du bevæger dig 1 hen af x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

tænk derudover at når du har bevæget dit til et nyt punkt har du jo to punkter og kan derved anvende dine velkendte formler


Svar #3
08. marts 2009 af juleman (Slettet)

kan du være sød at uddybe hvad du mener med det

.. jeg skal jo finde forskrifterne for det.

og hvis der står f.x 2x betyder det jo at jeg skal (x=1) en til højre og 2 op

men hvis det er 2 til højre ,hvad bliver min x så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af NejTilSvampe

 hvis du går 2 til højre og 2 op må det være lige som at gå  1 til højre og 1 op  2 gange!

så din hældning (a) må være lig med 1


Svar #5
21. juni 2009 af juleman (Slettet)

glemte at sige tak for hjælpen


Skriv et svar til: opgave om funktioner f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.