Matematik

cirkel - ligning

08. marts 2009 af iiMAJAii (Slettet)

Hej :)

en der kan hjælpe mig med denne opgave - har forsøgt, men tror det er forkert :P - kan du måske se fejlen, eller fortælle mig hvordan jeg burde gøre?

I et koordinatsystem er en cirkel bestem ved ligningen:

x2- 14 x + y2 + 2 y = - 30

Bestem radius og koordinatsættet til dens centrum

Jeg har benyttet "cirklens ligning " (x- a)2 + (y - b)2 = r2

Jeg har gjort således:

x2 - 14x + 49 + y2 + 2y +1 = -30 + 49 +1

(X -7)2 + (y +1)2 = 20 ≈ 4,47

Radius = 4,47

Centrum = 7, -1
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af mathon

x2- 14 x + y2 + 2 y = - 30

(x-7)2 - 49 + (y+1)2 - 1 = -30

(x-7)2 - 49 + (y+1)2 - 1 = -30 + 50 =  20

(x-7)2 + (y+1)2 = (√(20))2


Svar #2
08. marts 2009 af iiMAJAii (Slettet)

så radus er = 20 ,, og IKKE lige med kvadratroden af 20?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2009 af mathon

r = √(20)


Skriv et svar til: cirkel - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.