Matematik

Toppunkter og parabler

09. marts 2009 af SaNity (Slettet)

1 Beregn toppunktet for parablen med ligningen y=x^2-4x+5

OG

Parablen P går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt O(0,0) og har toppunkt i T(3,6). Parablens andet skæringspunkt med førsteaksen (x-aksen) kaldes A.

2 Bestem koordinatsættet til A.

3 Bestem en ligning for parablen.

Please hjælp, er virkelig på herrens mark


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af mathon

A = (2*3,0) = (6,0)     grundet symmetrien omkring x = 3

y = a*x*(x-6) = a(x2-6x)
og

6 = a*3*(3-6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af ttbl (Slettet)

Toppunkt:

først regnes diskriminanten d = b^2 - 4ac

1. koordinat: -b / 2a
2. koordinat: -d / 2a

Så får du et punkt der hedder (bla ; bla) hvis du forstår :P

Til den næste opgave kan du også bruge disse formler, og så bare regne baglæns, da du jo får opgivet toppunktet og ved at b er 0

Håber det kan bruges


Svar #3
09. marts 2009 af SaNity (Slettet)

#1 er det bare den første opgave ?


Svar #4
10. marts 2009 af SaNity (Slettet)

#2 Kan du ikke give et eksempel ud fra opgaven ? Forstår det slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2013 af Kongen, (Slettet)

rettelse

*
1. koordinat: -b / 2a

2. koordinat: -d / 4a

(IKKE -d/2*a)


Skriv et svar til: Toppunkter og parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.