Matematik

Blandingsforhold.

09. marts 2009 af VOLDSOMparaply (Slettet)

Hej folkens. :)

Jeg sidder og laver matematik og jeg sidder fuldstændig fast i en opgave.

"I en teblanding er blandingsforholdet mellem grøn te, jasmin te, ceylon te og dardjeeling te som 1:1:7:4. En tehandler fremstiller 1.430 gram af teblandingen.

Hvor mange gram af hver af tesorterne anvendes ved fremstillingen af blandingen?"

Jeg ville blive rigtig glad hvis jeg kunne få noget hjælp med den her opgave. Håber i vil hjælpe mig. : D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Ialt skal de 1.430 gram deles i 1+1+7+4 = 13 dele ... dvs. 1 del er 1.430/13=...

hvoraf du kan beregne antallet af gram for hver af tesorterne iforhold til deres antal af dele ..


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af mathon

grøn te,              1 *(110 g) =  110 g
jasmin te             1*(110 g) =  110 g
ceylon te             7*(110 g) =  770 g
dardjeeling te       4*(110 g) =   440 g
                          13

(1/13)* (1430 g) = 110 g


Svar #3
09. marts 2009 af VOLDSOMparaply (Slettet)

mange tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Blandingsforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.